Vakantietips voor het najaar

Vakantietips voor het najaar

Na een hele lange corona periode kunnen we eindelijk weer op vakantie! Het heeft even geduurd, maar de vliegtuigen vliegen weer constant heen en weer. Nu iedereen weer op vakantie kan, zal het overal best druk kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om voor de juiste bestemming te kiezen. In het najaar is het vooral fijn wanneer je naar een plek gaat waar het lekker weer is, zodat je het regenachtige Nederland even kan vergeten. Ook hebben we meegemaakt hoe vervelend het is wanneer je niet naar je favoriete vakantieland kan reizen, dus maak die reis van je dromen nu je de tijd hebt! 

Genieten op het tropische Bonaire 

Ben je toe aan zon, zee en strand? Kies dan voor een Bonaire vakantie! De meeste Nederlanders kennen het als één van de ABC-eilanden met prachtige stranden. Het is een fijne plek voor vakantiegangers die niet constant omringd willen worden door toeristen. Zeker in het najaar is een vakantie naar Bonaire een goede keuze, omdat het een tropisch savanneklimaat heeft. Dit betekent dat je altijd van de zon kunt genieten met temperaturen rond de 30 graden. Ben je een grote liefhebber van mooie stranden, dan is het zeker de moeite waard om naar Sorobon Beach te gaan. 

Grootste ABC-eiland: Curaçao 

Een ander prachtig eiland om naartoe te gaan in het najaar is Curaçao. Tijdens je Vakantie Curacao kun je genieten van gezellige stranden met prachtig diepblauw water. Ook zijn er nog mooie koraalriffen en tropische vissen, dus voor duikers en voor wie van snorkelen houdt, is Curaçao de perfecte vakantiebestemming. Ook staat Curaçao bekend om dolfijnen. Als je in Curaçao bent, is zwemmen met dolfijnen zeker iets dat je gedaan moet hebben. Voor wie het wat rustiger aan wil doen, er zijn genoeg stranden om te relaxen, of neem een kijkje in de Grotten van Hato. 

Avontuur op Costa Rica 

Met haar prachtige natuur is Costa Rica een eiland waar je ook optimaal kunt genieten. Er zijn parelwitte stranden, tropische oerwouden, jungels en zelfs vulkanen! Voor de avonturier en natuurliefhebber is Costa Rica zeker een aanrader. Tortuguero is een gebied wat alleen per boot te bereiken is, maar waar je de natuur op zijn mooist kunt aanschouwen. Aapjes, luiaarden, toekans en andere tropische dieren zijn er allemaal te vinden. Op Costa Rica zijn er ontzettend veel vulkanische gebieden. De Arenal vulkaan moet je gezien hebben tijdens je vakantie op Costa Rica. De vulkaan slaapt, maar zorgt wel voor een prachtig plaatje. 

Salsa dansen op Cuba

Een ander prachtig vakantie eiland is Cuba. Met gezellige steden waar je omringd wordt door mojito’s, is Cuba een land voor de cultuurliefhebber. Steden als Havana en Vinales zijn populaire steden om een bezoekje aan te brengen. Natuurlijk staat Cuba vooral bekend om de Salsa! In Trinidad kun je overdag op verschillende plekken salsa lessen nemen om vervolgens ‘s avonds je dansmoves te laten zien. Ook Cuba beschikt over een prachtige natuur waar je mooi kunt wandelen of duiken. Voor wie meer wil weten over de revolutionairen, kan op Cuba de geschiedenis induiken. En niet te vergeten: de classic sigaar. 

Aanbevolen artikelen