Single reizen

Als je voor het eerst besluit om deel te nemen aan een groeps- of singlereis dan heb je ongetwijfeld een aantal vragen in je hoofd zitten. Zelfs bij reizigers die al een keer mee zijn geweest kan het soms best ingewikkeld zijn om: 

  • Ten eerste: een reis uit te zoeken die bij je past;
  • Weten hoe het zit met de groepssamenstelling;
  • Alles te weten over het programma.

En zo zijn er nog tientallen vragen waar je mee kunt zitten.

Om je een klein idee te geven hoe een groepsreis nu in elkaar zit, beantwoorden we een paar van deze veelgestelde vragen over georganiseerde single reizen:

Hoe weet ik bij welke reisorganisatie ik wil boeken?

Nog best een taak die veel mensen onderschatten. Er zijn immers onwijs veel organisaties die allemaal weer andere reizen aanbieden. Doe vooral eens goed onderzoek bij organisaties waar je al bekend mee bent. Welke onderdelen spreken je aan en wat vind je hier minder aan. 

Dan zijn ook nog eens de voorwaarden bij iedere reisorganisatie anders. Zo organiseren we bij Simi Reizen alleen reizen aan voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar en zit er vaak al een hoop inbegrepen bij je reissom. Bij andere organisaties kan het weer zo zijn dat je wel je eigen vlucht moet regelen. Kijk dus niet alleen naar het type reis dat ze aanbieden maar ook naar:

  1. Voor wie bieden ze de reis aan?
  2. Wat is er allemaal inbegrepen en welke dingen zijn voor eigen rekening?
  3. Wat zijn de ervaringen met deze reisorganisatie?
  4. Welke voorwaarden zitten er aan verbonden als de reis niet door kan gaan?
  5. Tot slot: Welke reisbestemmingen en programma’s sluiten het beste aan op wat jij verwacht?

Nog een hoop vragen die je jezelf moet stellen, voordat je uiteindelijk een beslissing kunt maken over welke organisatie je uit moet zoeken, maar vaak is dit speurwerk ook leuk om te doen en begint de voorpret van jouw reis al vrij snel!

Hoe vind ik een groepsreis die bij mij past?

Ook lastig. Vaak heb je zelf al een aantal bestemmingen in je hoofd zitten die jou aanspreken of wil je graag iets nieuws ontdekken. Hierbij is het vooral belangrijk dat je goed kijkt, niet alleen naar de reis die ze aanbieden, maar ook naar het type reis dat ze aanbieden.

Bij single reizen is er vaak al een vast programma aanwezig. Deze staat in de meeste gevallen al vermeld op de website. Hier kun je vaak lezen welke gebieden je bezoekt en wat voor activiteiten je daar gaat ondernemen. Dit is belangrijk omdat die vaak veel bepalender is voor de reis, dan dat de bestemming is. Dit programma bepaalt vaak ook een beetje wat voor type reizigers mee gaan op de single reizen. Handig om deze allemaal bij elkaar te pakken en een lijstje op te stellen van reizen die jou aanspreken. Vervolgens kijk je dan naar de programma’s en kies je een reis die bij jou past!

Hoe werkt het ondernemen van een singlereis?

Voor de reizigers is het eigenlijk vrij simpel. Het grootste werk zit hem in het uitkiezen van een reis. Eenmaal een reis uitgekozen is het tijd om deze te boeken, je gegevens in te vullen en je voor te bereiden op de reis. Vluchten, accommodaties en de rest van het programma worden vervolgens geregeld door de reisorganisatie. Wel zo simpel dus!

Je ontvangt vervolgens de vertrekinformatie van de organisatie en zorgt ervoor dat je voorbereid klaarstaat op de afgesproken locaties. Afhankelijk van wanneer je je reis boekt, reis je vaak samen met de rest of een deel van de reisgroep. Eenmaal aangekomen op bestemming staat er een lokale partner of iemand van de organisatie op jullie te wachten om je te brengen naar de accommodatie. Hier maken jullie een kamer- of tentindeling, bergen jullie spullen op, rusten waarschijnlijk een klein beetje en vervolgens kunnen de single reizen van start gaan!

Afhankelijk van de organisatie waar je je reis boekt krijg je van tevoren al een aantal documenten die je helpen bij het voorbereiden van de reis. Bij Simi Reizen krijg je een document waarop staat welke eisen er aan een bepaalde reisbestemming zitten (denk aan: vaccinaties, visum, etc.), handige informatie ter plekke (denk aan: lijstje do’s en don’ts voor op bestemming) en geven we je een paklijst die je na kunt volgen! 

Kan ik van tevoren al kennis maken met de reisgroep?

Tijdens de single reizen van Simi is dit zeker mogelijk! Zodra je de reis boekt en je gegevens hebt ingevuld kun je ook je telefoonnummer opgeven. Vaak maakt iemand die al eerder is meegeweest op een van de groepsreizen een whatsapp groep aan en kunnen jullie samen alvast een beetje bijkletsen.

Vaak wordt er ook al een keertje van tevoren afgesproken met de gehele reisgroep om alvast wat kennis met elkaar te maken. Dit zorgt ervoor dat niet alleen een groot deel van de gezonde spanning voorafgaand aan de reis al een beetje wegzakt, maar ook de voorpret van de reis een stuk sneller kan beginnen!

Wat zijn de voordelen aan het boeken van een groepsvakantie?

Aan het boeken van een georganiseerde singlereis zitten natuurlijk onwijs veel voordelen. Maar de belangrijkste zijn natuurlijk:

Het ontstaan van nieuwe vriendschappen

Heel leuk, bij Simi Reizen kennen we al honderden verhalen van reizigers die nog steeds bevriend zijn met reizigers die ze tijdens de single reizen hebben ontmoet. Zo zijn er zelfs een aantal leuke relaties ontstaan!

Maar zo zijn er ook veel reizigers die al meerdere keren een georganiseerde rondreis samen hebben ondernomen!

Je weet welke reis je boekt en hoe het programma eruit ziet

Door de programma’s die op de reispagina staan en de aanvullende informatie die je voorafgaand aan je reis toegestuurd krijgt, weet je waar je tijdens de groepsvakantie aan toe bent en wat je te wachten staat. En mocht je toch nog een aantal vragen hebben, wat zeer begrijpelijk is, heb je altijd een reisorganisatie voor je klaarstaan die deze voor je kan beantwoorden.

De reizen zijn meerdere keren getest

Doordat de groepsreizen jaarlijks meerdere keren plaats hebben gevonden is er een programma opgesteld die goed getest is. Eventuele hypes op bepaalde reisbestemmingen, die het toch niet helemaal waard zijn, zijn al getest. Maar ook een aantal minder ontdekte gebieden kunnen in het programma verwerkt zitten. Deze zijn nog niet helemaal plat gestampt door toeristen. 

Het programma is dan niet alleen door experts uitgevoerd, maar ook door jongeren zelf. Hierdoor weten we welke onderdelen er in het programma uitspringen en welke delen misschien iets minder zijn. 

Waarom zal ik dus een single reis ondernemen?

Omdat je het gedaan moet hebben! Je doet hele nieuwe ervaringen op in nieuwe locaties, leert nieuwe mensen kennen en houdt er ook nog eens een onvergetelijke reis aan over!

Aanbevolen artikelen