Malaga, een geweldige havenstad om te ontdekken

Malaga, een geweldige havenstad om te ontdekken

Spanje is sinds jaar en dag één van de populairste vakantielanden van de wereld. Dat is voor een groot deel het gevolg van het feit dat er een geweldig fijn klimaat heerst. Neem nu bijvoorbeeld de havenstad Malaga. Voor deze stad geldt dat ze zomaar even kan rekenen op meer dan 300 dagen zon per jaar. Het hoeft dan ook niet gezegd dat deze bestemming het hele jaar door onze zonnekloppers razend populair is. Overweeg jij ook het boeken van een vakantie naar deze plaats? Dan is het zeker de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande informatie.

Interessante bezienswaardigheden om te ontdekken

In eerste instantie is het zo dat veel mensen ervoor kiezen om Malaga te bezoeken omdat ze een fijne zomervakantie willen beleven onder een stralende zon. Toch is het zeker niet alleen maar zo dat je hier aan het juiste adres bent voor een ontspannende zonvakantie. Er zijn dan ook met zekerheid zal tal van prachtige bezienswaardigheden die je er kan ontdekken. Wat deze bezienswaardigheden betreft kan je in de praktijk onder meer denken aan de volgende:

  • De Mercado Atarazanas;
  • Centre Pompidou;
  • Het Alcazaba en het Romeins Theater;
  • Castillo de Gibralfaro;
  • Plaza de la Merced en het Geboortehuis Pablo Picasso;

Voor heel wat mensen die graag een beetje cultuur opsnuiven tijdens hun vakantie geldt dat ze in eerste instantie het vermoeden hebben dat Malaga niet meteen één van de beste keuzes is. Toch is dat vermoeden helemaal niet juist, integendeel. Het bovenstaande overzicht heeft immers in de praktijk duidelijk gemaakt dat er heel wat geweldige bezienswaardigheden zijn die op je wachten om ontdekt te worden in de prachtige Spaanse havenstad Malaga.

Ontdek de vele interessante daguitstappen vanuit Malaga

Malaga heeft op zich al heel wat moois te bieden om ervoor te zorgen dat jouw vakantie in het zuiden van Spanje een waar succes zal worden. Steeds vaker is het echter zo dat deze havenplaats ook wordt gebruikt als uitvalsbasis voor de omgeving. Er zijn dan ook verschillende georganiseerde uitstappen die van hieruit kunnen gebeuren. Het gaat hierbij dan concreet om onder meer de onderstaande bezienswaardigheden:

  • El Caminito del Rey;
  • De Nerja Grotten;
  • Ronda;

In het bijzonder voor mensen die ervan houden om prachtige wandelingen te maken heeft de omgeving van Malaga ontzettend veel moois te bieden. In eerste instantie kan je in Ronda bijvoorbeeld wandelen over de toch wel behoorlijk indrukwekkende Puente Nuevo. Dat is echter niet alles. In de buurt van deze populaire havenplaats is namelijk ook het natuurreservaat El Torcal terug te vinden. Deze bevindt zich in de omgeving van Antequera. Eén ding mag in ieder geval duidelijk zijn, niet alleen Malaga op zich is een interessante plaats om te bezoeken, ook haar omgeving nodigt met absolute zekerheid uit om te leren kennen.

Meer dan een leuke vakantiebestemming om te overwegen

Alle informatie op deze pagina heeft duidelijk gemaakt dat er heel wat interessante redenen zijn aan te halen om een vakantie te boeken naar Malaga. Zo geniet je niet alleen van een geweldig klimaat en heel wat leuke momenten onder de Spaanse zon, ook de cultuurliefhebber is hier met zekerheid aan het juiste adres. Dat geldt overigens eveneens met zekerheid voor de wandelfanaten! Bekijk ook eens wat een vakantie naar het Spaanse eiland Tenerife inhoudt!

Aanbevolen artikelen