Het kiezen van de juiste dakkoffer voor jouw auto

dakkoffer

Met een dakkoffer boven op de auto kun je zorgeloos op vakantie. Of je nu met de hele familie afreist naar Zuid-Spanje, of met de vriendengroep op pad gaat naar de Zillertal Arena: met een dakkoffer heb je genoeg ruimte om extra bagage mee te nemen. Toch kan de keuze voor de juiste dakkoffer voor jouw auto een lastige zijn. Hoe vind je uit welke bij jouw auto past, en welk merk en type bij jouw wensen en eisen past? Om je alvast een beetje op weg te helpen, hierbij een aantal zaken waar je goed op moet letten.

Zoek de koffer die aansluit bij jouw auto en dakdragers

Om een dakkoffer te monteren, heb je dakdragers op je auto nodig. Heb je geen dakdragers? Deze kun je gemakkelijk online bestellen. Zorg ervoor dat de lengte en de breedte van de dakdragers en de dakkoffer die je wilt bestellen bij elkaar passen! Wanneer ze niet honderd procent op elkaar aansluiten, is het beter een andere koffer te halen. Zorg ook dat de koffer niet te groot is: de achterklep moet nog open kunnen, en de koffer moet uiteraard niet over de voorruit hangen. Ook het draaggewicht van jouw auto is belangrijk: het dak mag (in verband met de wegligging) niet te zwaar beladen zijn.

Kiezen voor de juiste koffer van het juiste merk

Welk soort dakkoffer wil je hebben: het beste is het om te kiezen voor een koffer van een A-merk. Denk hierbij aan Twinny Load, Thule of bijvoorbeeld Hapro. Zij produceren koffers die duurzaam zijn, en tegelijkertijd ook aerodynamisch. Handig, want een dakkoffer vangt veel wind, wat weer extra brandstof kost. De inhoud van je koffer is ook belangrijk: gemiddeld moet je voor iedereen die op vakantie gaat 100 liter inhoud rekenen. Ben je dus met z’n tweeën, dan heb je aan een dakkoffer met een inhoud van 200 liter (waarschijnlijk) wel genoeg. Twijfel je nog over het juiste dakkoffer? Een verkooppunt helpt je graag verder.

Aanbevolen artikelen