Een schoolreis naar Parijs organiseren! Zo doet je dat!

Een schoolreis naar Parijs organiseren! Zo doet je dat!

De tijd van de schoolreisjes staat eindelijk weer voor de deur! De standaard tripjes naar pretparken, dierentuinen en musea hebben de meeste klassen inmiddels allemaal wel al eens gezien. Omdat er de afgelopen jaren door corona heel erg weinig mogelijk was wat betreft uitstappen met school, is het des te leuker om dit jaar eens flink uit te pakken! Wat vind je bijvoorbeeld van een schoolreis organiseren buiten Nederland? Hoe leuk is het om met jouw school een reisje te maken naar Parijs? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden wat betreft deze onvergetelijke schoolreis!

Vervoer regelen.

Om te beginnen met het regelen van de schoolreis Parijs is het natuurlijk prettig om te weten hoeveel leerlingen er mee gaan. Je moet gaan beslissen of je deze schoolreis voor de hele school gaat organiseren of alleen voor bepaalde klassen. Hierin kan ik het advies geven dat een reis naar Parijs met de laagste klassen best stressvol kan zijn, de leerlingen zijn in de brugklas toch net even iets minder zelfstandig dan in de eindexamenklas. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om de reis te regelen voor de bovenbouw. Als je weet hoeveel leerlingen er mee gaan kan je nu gaan kijken naar het vervoer. Er zijn veel bedrijven die busreizen verzorgen en die je kan inhuren om deze reis zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Bezienswaardigheden.

Nu je het vervoer hebt geregeld kan je gaan kijken naar welke bezienswaardigheden je echt moet hebben gedaan met de klassen waarmee je op schoolreis gaat. Iets dat je echt niet mag missen als je in Parijs bent is natuurlijk de eiffeltoren! Daarnaast is de sacre coeur ook echt een bezienswaardigheid die mooi is om te zien. Ook vinden de leerlingen het waarschijnlijk fijn om even op hun eigen houtje de stad te gaan verkennen en een beetje te gaan shoppen! Alvast veel plezier gewenst!

Aanbevolen artikelen