Ecuador en Colombia
Ecuador en ColombiaVanuit het Peruaanse badplaatsje Mancora reizen we verder noordelijk en bereiken we de grens met Ecuador. Het is bijzonder om te zien hoe het landschap voortdurend veranderd. We zijn bijna bij de evenaar, het landschap wordt groen, de grond vruchtbaar. De busreis naar Banos is gaaf. We rijden door gigantische bananenplantages, een uniek landschap dat we nog niet eerder hebben gezien. Hopelijk zal de bananenhandel in de toekomst iets eerlijker worden, voor de boeren blijft er weinig over van de €1/kg die we bij de Jumbo betalen.

Banos is een populair dorpje. Het is prachtig gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan (5016 m+) en langs een spectaculaire canyon. Er zijn diverse thermaal baden te bezoeken en als je van adrenaline en outdoor houdt, is dit je plek! Zo kun je van haast iedere brug bungee-jumpen, canyon-swingen of naar de overkant van de canyon ziplinen. Wij moeten nog even aan het idee wennen en huren een veilige mountainbike, fietsen langs diverse watervallen en nemen een verfrissende duik in één van de verkoelende riviertjes. De natuur is hier adembenemend schoon.

Op 2 uur rijden van Banos start het amazone gebied. Omdat we toch in de buurt zijn, boeken we een tour naar Puyo. In een volgepakte tourbus koersen we richting de jungle. We worden begeleidt door een enigszins forse gids met een piepklein hondje. Soort zoekt soort blijkt hier qua postuur niet echt op te gaan maar hun karakter komt aardig overeen. Ze zijn beide enorm dominant en naast elkaar lijken ze weinig vrienden te hebben. De hele dag bescheuren we ons om dit grappige duo (Obelix en Idefix). De tour is leuk, we kanoën in een uitgeholde boomstam door de rivier. Maken een korte jungle wandeling en bezoeken een nep-indigenous dorpje. Als je de amazone écht wilt ervaren moet je minstens een week tijd reserveren en met een vliegtuig of boot dieper de jungle in gaan. Omdat we in Brazilië een vergelijkbare de meerdaagse jungle ervaring hebben gehad (Pantanal) besluiten we een bezoek aan de amazone op de wens-reislijst te parkeren.

Verder lezen op: http://www.tweeopreis.nl/Tweeopreis/Reisblog/Entries/2015/2/5_Ecuador_en_Colombia.html

Aanbevolen artikelen