Dit zijn de gevaren bij een gladde betonvloer

gladde betonvloer

Woon je in een flat, dan heb je ongetwijfeld een balkon. Heb je een prachtig huis met meerdere verdiepingen? Dan heb je waarschijnlijk ook een prachtig balkon om te genieten van het uitzicht.

Balkonvloeren worden gemaakt over het algemeen gemaakt van beton, omdat beton duurzaam is en heel sterk is. Hierdoor heeft jouw balkonvloer weinig onderhoud nodig en kan het jarenlang meegaan zonder dat er ongelukken ontstaan. Ondanks het feit dat een betonnen balkonvloer niet snel tot ongelukken zal leiden, kent een gladde betonvloer wel enkele gevaren. Houd met deze gevaren dus ook rekening wanneer je een betonvloer wilt plaatsen voor jouw balkon of in jouw bedrijf.

Ontstaan van ongelukken door uitglijden

Een van de grootste gevaren die een gladde betonvloer kent, is dat er ongelukken ontstaan door uitglijden. We kennen het allemaal wel; een keer uitglijden, omdat de vloer net gewassen is of uitglijden op het ijs tijdens het schaatsen. Wanneer iets zo glad is, is de kans ongelofelijk groot dat je zult vallen. Wanneer je je op begane grond bevindt zonder scherpe voorwerpen, dan zal dit niet zo’n groot probleem zijn.

Wanneer jij je ergens bevindt met gevaarlijke voorwerpen of op een balkon hoog in de flat, dan zal dit wel een probleem gaan worden. Je kunt je immers lelijk bezeren met lichamelijk letsel tot gevolg.

Ander blijvend letsel, zoals blindheid 

Naast lichamelijk letsel, zoals een gebroken arm of gebroken ribben, is het ook mogelijk om nog ander letsel te krijgen dat voor altijd zal blijven. Vooral wanneer de betonvloer glad is in een bedrijf. Een bedrijf zal namelijk over het algemeen werken met grote voorwerpen die erg gevaarlijk kunnen zijn. Een bedrijf kan daarbij ook werken met gevaarlijke chemische stoffen. Hierdoor is het mogelijk dat een persoon blind kan raken wanneer de chemische stoffen de ogen bereiken of nog erger.

Je kunt gladde betonvloeren gelukkig makkelijk voorkomen met vloeistofdichte vloeren. Met vloeistofdichte vloeren kunnen stoffen, zoals vuil en water namelijk niet door de vloer heen komen en zal jouw vloer ook niet glad worden.

Aanbevolen artikelen