Brazilië (BR)
Brazilië (BR)Tja, en zo zit je zomaar in een hostel, ergens in Rio de Janeiro. Heel onwerkelijk…we zijn weer op reis! Na 12 uur vliegen kunnen we wel een slaapje gebruiken, we zijn al gauw in dromenland. De 1e reisdag is aangebroken, we slenteren richting de Copacabana, hét strand van Rio de Janeiro. Al snel valt op dat er aan de Copacabana niet geslenterd wordt. Nee, alles ademt sportiviteit. Tientallen gespierde hardlopers, honderden zongebruinde balkunstenaars, openlucht-fitnesscentra, ja…zelfs de 70+ ers zien er gespierder, gebruinder en fitter uit dan wij…..hoezo slenteren…We besluiten allereerst wat aan onze Hollands gebleekte huid te doen, dat sporten komt nog wel. We nemen een frisse duik in de Atlantische oceaan en onze witte lichamen krijgen al gauw een rood-bruine tint.

Rio is een echte wereldstad, er is van alles te doen: een bezoek aan Cristo Redentor (het christusbeeld), met de gondel naar Pao de Acucar (de suikerbroodberg) of gewoon flink fitnessen op Ipanema of Copacabana beach. De boulevard van Rio is 5 km lang, voorzien van wit/zwarte golvende mozaïeksteentjes en nodigt uit tot het drinken van een kokosnoot of cocktail onder een palmboom. We gaan graag op de uitnodiging in en proosten met een Caipirinha op de start van de reis.

Brazilianen drinken graag bier. De “SKOL” bierpullen (600 ml per fles of in grote kannen) worden aan de vleet besteld. Dit gaat niet per persoon zoals we in NL gewend zijn, maar het bier wordt gedeeld, je vraagt er gewoon twee (of meer) glazen bij. Op bijna alle menukaarten staat wel een Picanha vleesgerecht en bij elk buffet zien we de rijst met bonen terugkomen. De gerechten zijn groot en veel, we kunnen het vaak met ons tweeën niet op. Na het sporten consumeren de Brazilianen er dus graag flink op los, of zal dit nou juist net andersom gaan….we vragen het ons af.

Heel populair in Brazilië is het “all you can eat” concept. Je betaald één bedrag en ze komen langs met verschillende pizza slices, vlees spiesen, of je kan onbeperkt opscheppen van een lopend buffet. Als je vol bent, wacht je even, en begin je gewoon weer opnieuw. Dat sporten komt nog wel.

In de wijk Lapa, omgeven door de prachtige witte Arc met bogen kan je genieten van eten, drinken, live muziek en de vele mooie graffiti-kunstwerken. Een paar straatjes verderop zien we de welbekende trap (escadaria selaron), bekleed met duizenden tegels van over de hele wereld. Deze trap is gebruikt in een videoclip (Beautiful) van Snoopdogg en Pharell Williams, wie kent ze niet. We doen een poging om dezelfde poses als in de clip aan te nemen maar zijn met onze bleke, volgegeten lichamen lang niet cool genoeg. Toch maar weer terug naar de Copacabana voor een cocktail of een flinke ‘SKOL’-bier.

Verder lezen: http://www.tweeopreis.nl/Tweeopreis/Reisblog/Entries/2014/11/16_Brazilie_%28BR%29.html

Aanbevolen artikelen